rocka fett!

 
 


Sommaren 2011 uppfördes den älskade musikalen Grease på Lurens Sommarteater. Den handlar om vänskap, kärlek och gängliv i 50-talets USA. Musikalen skrevs 1971 av Jim Jacobs och Warren Casey och blev genast en succé. Nämnas kan att musikalen Grease uppfördes på Broadway 3.388 gånger i följd, vilket är rekord ännu idag. Men för många är väl ändå filmversionen från 1978 med Olivia Newton-John och John Travolta i huvudrollerna den man minns bäst. Låtar som Summer Nights, Hopelessly Devoted to You, You’re the One That I Want, väcker säkert många känslor och minnen....
Lurens version av Grease regisserades av ”gamla” bekantingen Christian Lindroos som även tidigare satt upp flera succémusikaler på Lurens. Sofia Finnilä skötte den krävande sånginstuderingen och Kjell Widlund byggde upp 1950-talets USA på Lurens. Nytt ansikte på Lurens var koreografen Mia Söderström. Hon har professionellt sysslat med dans sedan 2002 och har bakgrund i gruppen Stepup Dancers. Hon har även själv medverkat i många musikalproduktioner bl.a. på Svenska Teatern.


Föreställningen sågs av 10.970 åskådare vilket betyder ett medeltal per föreställning på 477 personer. Vi tackar vår fantastiska publik och önskar er välkomna igen nästa sommar i nya tecken!


Pressens recensioner>>

 

2011 rockades det fett på Lurens

TANYA VANN

Tanya Ryynänen som medverkar i Grease vann årets Skidiskaba i Borgå Läs mera>